eur:
389.61
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Három év börtönt kaptak a szerb embercsempészek

Gyorsított eljárásban három év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság három szerb embercsempészt, aki hét határsértőt juttatott át a zöldhatáron, és megkísérelt az ország belsejébe szállítani - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Szanka Ferenc közölte, a bíróság az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a három férfit, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította őket Magyarországról.

Az egyik férfi vasárnap Szerbiában megállapodott megbízójával, hogy 100 euró fejében határsértőket visz Röszke közeléből az ország belsejébe. A röszkei átkelőnél lépett Magyarországra, majd átvette a szállításhoz használt gépkocsit, és a határ közelében várakozott hajnal háromig, amikor két társa - akik szintén 100 eurót kaptak - a zöldhatáron keresztül megérkezett a határsértőkkel. A rendőrök akkor csaptak le a társaságra, amikor a migránsok be akartak szállni az autóba.

A bíróság döntése ellen az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×