eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Késes támadás egy svédországi IKEA-ban

Két ember életét vesztette, egy harmadik súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi által elkövetett késes támadásban a Stockholmhoz közeli Västeras városban lévő IKEA áruházban - közölte a helyi rendőrség hétfőn.

A támadás helyi idő szerint délután egy órakor történt. A két halálos áldozat egy nő és egy férfi, akik a helyszínen életüket vesztették. A harmadik áldozatot, egy 35 éves férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A TASZSZ orosz hírügynökség értesülése szerint a súlyos állapotban lévő férfi az incidens egyik gyanúsítottja.

A TASZSZ közlése szerint a svéd rendőrség húsz perccel a késes támadás után őrizetbe vett egy 23 éves férfit egy közeli buszmegállóban. A férfi nem tanúsított ellenállást. Előre kitervelt emberölés vádjával eljárást indítottak ellene. Más források viszont egy középkorú gyanúsítottról számoltak be. A helyi Vestmanlands Läns Tidning (VLT) napilap egy videofilmet töltött fel az internetes felületére, amelyen állítása szerint a gyanúsított látható, amint a rendőrök a földre teperik a buszmegállóban.

A támadás indítéka továbbra sem ismert.

A rendőrség még annyit mondott az esetről, hogy a halálos áldozatok hétköznapi vásárlók voltak, és ismerték egymást.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×