INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Megkezdődött a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének tárgyalása

InfoRádió / MTI
A vádirat ismertetésével megkezdődött csütörtök délelőtt a 2013-ban halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének tárgyalása a Székesfehérvári Törvényszéken.

A szülők és nagyszülők - az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak - védőügyvédje kegyeleti okokból zárt tárgyalást, másik indítványában az egész eljárás felfüggesztését kérte, mert szerinte törvénytelen iratokkal, koholt vádak, hamis tanúvallomások alapján, hamis okiratok felhasználásával, törvénytelenül beszerzett bizonyítékokkal vádolják védenceit.

Az Édl Gabriella vezette bírói tanács mindkét esetben elutasította a kérést.

Az ügyész vádiratában a szülők és a nagyszülők, valamint az ötödrendű vádlott cselekményét különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének minősítette, míg a hatodrendű vádlott esetében foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésnek.

2013. áprilisában hunyt el Agárdon egy másfél éves gyermek, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A címlapról ajánljuk