eur:
389.37
usd:
362.8
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Öt embert vettek őrizetbe a felsőzsolcai támadás miatt

A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt az öt férfit, aki a gyanú szerint Felsőzsolcán hétfőn megrongált egy gépkocsit és rátámadt az autó két utasára, miután a jármű elsodort egy kétéves kisfiút.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a nyomozók kedden előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves Sz. Dávid, a 30 éves B. Zsolt, a 31 éves K. László, a 40 éves H. Ernő és az 51 éves Sz. Antal helyi lakost.

Utalt arra, hogy az ügyben a miskolci rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Felidézte, hogy Felsőzsolcán, miután az autó hétfő délután elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben megsérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. Betörték az autó egyik üvegét, és a kocsi utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni. A 22 éves sofőr a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására.

A balesetben elsodort kisfiút a mentők kórházba vitték, ahol ellátták horzsolásos sérüléseit, majd hazaengedték - tette hozzá a szóvivő.

Közölte: a hatóság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat, és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×