eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lekapcsolta a sebességváltóba rejtett kábítószet a magyar rendőrség

Elfogott a rendőrség két pomázi férfit, akik a gyanú szerint Hollandiából autóalkatrészben csempésztek az országba négy kilogramm nagy tisztaságú kokaint - közölte a rendőrség internetes tájékoztató oldalán.

A közlemény szerint az egyik gyanúsított, egy 29 éves férfi július 9-én Rotterdamban autóalkatrészeket adott át egy futárcégnek, hogy azokat Magyarországra szállíttassa. Miután a szállítmány Magyarországra érkezett, a másik gyanúsított, egy 44 éves kérésére egy másik futárcég vitte tovább a megrendelő által megadott címre.

Az alkatrészeket szállító gépkocsit azonban július 10-én az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök, és a jármű rakterében egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva körülbelül négy kilogramm súlyú, tömbbé préselt, por állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók.

A rendőrség tudatta azt is, hogy az elsődleges szakértői vélemény szerint a por nagy tisztaságú kokain, amelynek piaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit július 11-én fogták el, egyiküket Pomázon, másikukat Budapesten. A bíróság július 13-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×