eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Õrizetben a verekedő menekültek

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség négy külföldi ellen, aki péntek délután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Debreceni Befogadó Állomásának területén egy 32 éves menekültet bántalmazott - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Kovács Károly elmondta: a bántalmazott férfit a mentők kórházba szállították. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A szóvivő tájékoztatása szerint közülük három személyt vettek őrizetbe a nyomozók a kihallgatás után, míg negyedik társuk ellen szabadlábon hagyás mellett folyik a büntetőeljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tesz az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatásának indítványozására - ismertette Kovács Károly.

Az MTI tudósítója más forrásból úgy értesült, hogy a menekülttáborban lévő sportpálya használatán robbant ki a tömegverekedésbe torkolló vita afgánok, pakisztániak és afrikaiak között péntek délután.

A rendőrség nagy erőkkel - meg nem erősített információk szerint 300 fővel - volt jelen a táborban szinte egész éjszaka. Tartani lehetett ugyanis attól, hogy a rendőrök távozása után ismét egymásnak esnek a menekültek.

Szombatra virradó hajnalban autóbuszokkal vittek el menekülteket a debreceni befogadó állomásról. Az MTI úgy tudja, hogy az afrikaiakat átszállították egy másik menekülttáborba.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×