eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Móri ügy: marad Weiszdorn életfogytiglani büntetése

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön elutasította a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében Weiszdorn Róbert felülvizsgálati kérelmét, és hatályában fenntartotta a korábban jogerősen kiszabott életfogytiglani szabadságvesztést.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly decemberben mondta ki az ügy egyetlen vádlottjának bűnösségét előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt, ugyanis segített bűntársának a bankfiók feltérképezésében, a 2002. május 9-én elkövetett rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd a pénzintézet ajtajához állva elküldte az érkező ügyfeleket.

A jogerős ítélet szerint Weiszdorn leghamarabb 40 év után bocsátható feltételesen szabadlábra az életfogytiglanból.

Weiszdorn ügyvédje az LB előtt folyó felülvizsgálati eljárásban a jogerős ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást, illetve másodlagosan enyhítést kért, ám az LB csütörtökön elutasította indítványát.

Weiszdorn társa, Nagy László négy évvel ezelőtt, az előzetes letartóztatásban öngyilkos lett, Kaiser Edéről és Hajdú Lászlóról pedig - akik ellen sok évig folyt büntetőeljárás a móri ügy miatt - kiderült, hogy mégsem ők követték el a bankrablást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×