eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Befejeződött a helyszínelés Csepelen

Négy holttestet hantoltak ki a rendőrök Csepel egy erdős területéről - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrség honlapján. A helyszínelést közben befejezték.

A halál pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. Az NNI közölte, hogy emberölés bűncselekménye miatt indított nyomozást; a bűnügyről a nyomozás érdekei érdekében más információt egyelőre nem kívánnak adni.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a bűnügynek hány gyanúsítottja van.

Sajtóinformációk szerint egy szerb uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel; a férfi élve ásta el áldozatait, akiktől pénzt követelt. A Magyar Nemzet újságírójának csütörtök éjjel sikerült megszólaltatnia azt az erdélyi fiatalembert, aki - állítása szerint - megszökött a bűnözőktől; ő vezette nyomra a rendőröket, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették. Elmondása szerint a szerb férfi kicsalta őt az erdőbe, ott egy hajléktalan házaspár segítségével fojtogatni kezdték, majd egy előre megásott gödörbe nyakig eltemették, a bankkártyáját pedig elvették, hogy arról pénzt vegyenek le.

Az MTI tudósítója péntek délelőtt a holttestek megtalálásának a helyszínéről azt jelentette: semmi nem utal arra, hogy a terület 12 órával korábban még bűnügyi helyszín volt. Mindössze annyit lehet látni, hogy a - feltehetően a holttesteket rejtő - gödröket munkagép segítségével már feltöltötték, jól látszanak a gép által hagyott keréknyomok.

Az áldozatokat a nyomok szerint mintegy 25 négyzetméternyi területen áshatta el a tettes. A helyszín távol esik az aszfaltozott utaktól, az oda vezető földutak mellett illegális szemétlerakóhelyek vannak. Az is jól látszik, hogy nemrégiben a szemetes területen több autó megfordult, a fű le van taposva.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×