eur:
393.28
usd:
367.98
bux:
66118.96
2024. április 24. szerda György

Csepeli kettős gyilkosság: az elsőrendű vádlott nem tett vallomást

Az emberölés elkövetésével vádolt biztonsági őr, Kun Tamás elsőrendű vádlott nem tett vallomást a csepeli kettős gyilkosság kedden megkezdődött büntetőperében a Fővárosi Bíróságon.

Az 54 éves férfi a nyomozás során korábban sem tett részletes vallomást, csupán előzetes letartóztatásának meghosszabbításakor beszélt a bírónak arról, hogy egy csuklyás férfi követte el a gyilkosságokat, ő ártatlan. A keddi tárgyaláson az elsőrendű vádlott annyit mondott, hogy terrorizálják, és így nem tud vallomást tenni.

A tárgyalás a bűnsegédként megvádolt Deme Gábor meghallgatásával folytatódik, ő szintén tagadja bűnösségét.

Deme ügyvédje a vádirat-ismertetés után a bírósági gyakorlatban szokatlan módon több mint félórás észrevételt tett a vádra, amely szerinte teljesen megalapozatlan, ügyfele bűnösségére az ölési cselekményben semmi bizonyíték nincs, mi több, nemcsak hogy nincs köze a gyilkossághoz, hanem hajszál híján ő lett a harmadik áldozat.

Az ügyészség szerint 2009. január 7-én este a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában egy elszámolási vita miatt lőtte le Kun Tamás, az iskola pedellusa Takács Józsefet, az iskola vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola egyik dolgozóját. Az iskolavezető ugyanis rájött arra, hogy Deme korábban igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. A gyilkosságot Kun és Deme együtt határozta el és tervezte meg.

A vádban szereplő, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléséért a törvény szerint akár tényleges életfogytiglan is kiszabható. Az ügyészség Demét és volt élettársát, aki az iskola gazdasági ügyeit intézte, sikkasztással is vádolja.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×