eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Előzetes letartóztatásba helyezték a 17 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját

Előzetes letartóztatásba került az a 36 éves román állampolgár, akit egy 17 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak; a végzés jogerős - közölte a Fővárosi Bíróság vasárnap az MTI-vel. A hónap elején Romániában elfogott férfit néhány napja adták át a magyar hatóságoknak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított V. O.-L. előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el. A végzés hatálya
"az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig", legfeljebb azonban egy hónapra, május 17-ig szól - áll a bíróság közleményében.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szombaton sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemzetközi együttműködéssel derített fel egy 17 évvel korábbi emberölést.

1994. augusztus 14-én, a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy 60 éves vállalkozót. Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt az országhatárokon kívül is. A tettes által hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodája együttműködésében tavaly december 7-én bukkantak rá a gyanúsítottra Romániában.

A férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a bűncselekmény helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el, majd egy héttel később adták át a magyar hatóságoknak.

A férfit különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A kihallgatásán részletes vallomást tett, de az részletkérdésekben eltér a rendőrség álláspontjától. A gyanúsított azt állítja, abban a hiszemben hagyta el a helyszínt, hogy az áldozat még életben van, de a szakértők szerint ez nem történhetett így. A lakásból 840 ezer forintot, illetve az áldozat BMW-jét vitte el; az autót 1994. augusztus 16-án megtalálták a Damjanich utcában.

A férfi azóta nem követett el hatóság által ismert bűncselekményt, családot alapított, gyereke van, normális életvitelt folytatott. Nem bujkált, mert nem tudta, hogy keresik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×