eur:
390.65
usd:
365.1
bux:
68179.86
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kihallgattak egy budapesti rendőrt zsarolási kísérlet miatt

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki három embert, köztük egy, a fővárosban szolgáló rendőrt zsarolás bűntettének kísérlete miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton.

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője közleményében arról tájékoztatott, hogy az eddigi adatok szerint november 10-én a gyanúsítottak közreműködtek abban, hogy a későbbi sértett kábító hatású, de kábítószernek nem minősülő anyagot adjon el valakinek, aki azonban az anyag árát nem fizette ki.

Mivel így az elkövetők sem kaptak pénzt, a "tartozást" az eladótól akarták beszedni, ezért az autójukba ültették, igazolványát elvették, és megfenyegették. A sértett a másnapi határidőre sem tudta a kért összeget átadni, viszont időközben értesítette a rendőrséget, akik elfogták a zsarolókat.

A gyanúsítás ellen az elkövetőek nem éltek panasszal; a nyomozó ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×