eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes, a belga jogtörténet legszörnyűségesebb családirtásának résztvevője - írta hétfőn a Le Soir című brüsszeli lap internetes kiadása.

A brüsszeli esküdtszék nyolc évvel ezelőtt mondta ki bűnösnek Pándy András magyar származású protestáns segédlelkészt és Ágnes lányát hat családtagjuk meggyilkolásában. A véres tragédiasorozat 1986 és 1989 között játszódott le Pándy brüsszeli házában. A főbűnös az apa volt, Ágnes segédkezett neki több gyilkosság elkövetésében.

Az 1997-ben letartóztatott, most 50 éves Pándy Ágnest 2002-ben 21 évi börtönbüntetésre ítélték. Most feltételesen kiengedik a brugge-i börtönből, és engedélyezik számára, hogy a környék egyik apácazárdájába költözzön be.

Pándy Andrást továbbra is börtönben tartják. Nyolcvanhárom évével ő Belgium egyik legidősebb rabja. Börtöntársai szerint továbbra is azt állítja, hogy hat áldozata életben van, ő pedig bírói tévedés áldozata.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×