eur:
395.11
usd:
372.27
bux:
66442.56
2024. április 16. kedd Csongor

Falbontással akartak betörni a közértbe - képek

Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök Budapesten, a VIII. kerületben, mert egy közértbe falbontással akartak betörni - közölte a rendőrség honlapján.

A józsefvárosi egyenruhásokat és a BRFK akciósait riasztották csütörtökön este a Dankó utcába. A rendőrök azt látták, hogy a lépcső alatti vasajtót feszítéssel megrongálták, mellette a téglafal meg volt bontva.

Az egyik férfi ruházatának átvizsgálásakor egy feszítővasat és egy vasreszelőt találtak a rendőrök. A férfi elmondta, hogy ő próbált betörni a közértbe úgy, hogy a falat kibontja, valamint a vasajtót felfeszíti. A helyszínről hat embert állítottak elő, közülük kettőt gyanúsítottként, a többieket tanúként hallgatták ki.

A 21 éves K. Róbert kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, 22 éves társa kihallgatása során a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt.
A közért tulajdonosa a boltjában a bűncselekmény elkövetésekor található élelmiszer és egyéb áruk értékét másfél millió forintban határozta meg.

A két gyanúsítottal szemben nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága. Õrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság azóta elrendelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×