eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már januárban vádat emelhetnek a kiskunlacházi gyilkosság ügyében

Akár már januárban vádat emelhetnek a kiskunlacházi gyilkosság ügyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Papp Péter hozzátette: megdönthetetlen bizonyítékok igazolják, hogy csakis az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított, P. József ölhette meg 2008. november 23-án a helyi művelődési házból hajnalban hazafelé tartó 14 éves lányt Kiskunlacházán. Az ügyben a rendőrség még januárban vádindítványt nyújt be.

Mint mondta, az elsősorban a helyszínen talált DNS-mintákat értékelő szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a hosszú és következetes nyomozás eredményeként elfogott P. József H. Nóra gyilkosa. A bűnügyi igazgató közölte: a napokban megérkezett szakértői vélemények szerint P. József egyedül követte el a szörnyű tettet abban a kiserdőben, ahol a lány holttestét megtalálták, vagyis tévesek azok a feltételezések, melyek szerint távolabbról vitték oda a meggyilkolt lányt.

Papp Péter kitért arra az egyik napilapban felvetett momentumra is, miszerint a nyomozásban fordulatot jelenthet a gyilkosság helyszínén talált két, mindmáig beazonosítatlan cigarettacsikk. Kijelentette: mivel a kiskunlacházi kiserdő a fiatalok egyik kedvenc találka- és búvóhelye volt, vagyis sokan megfordultak ott, nincs jelentősége a helyszíni szemlét követően felfedezett két csikknek, illetve az út szélén talált cigarettás doboznak. A csikkeket és a dobozt akár a nyomozásban részt vevők, akár a helyszínre korábban vagy később kíváncsiságból, kegyeletből kilátogatók is eldobhatták - fűzte hozzá.

Mivel a szakértői vélemények is alátámasztják a jelenleg előzetes letartóztatását töltő P. József bűnösségét, a rendőrség immár megdönthetetlen bizonyítékok birtokában nyújtja be vádindítványát az ügyészséghez. A vádemelésre akár már januárban sor kerülhet - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A kiskunlacházi H. Nóra 2008. november 22-én barátaival szórakozott a helyi diszkóban, majd hajnali fél kettő körül egyik rokonához indult aludni, de nem érkezett meg oda. Holttestét a nagy erőkkel megindult keresés során édesapja találta meg. A hatalmas rendőri erőket mozgósító nyomozás során kiderült, hogy az ugyanazon az éjjelen egy másik településen szórakozó, 25 éves P. József a kiserdőhöz közeli lakása felé tartva találkozott H. Nórával. Mivel a férfi eltökélt szándéka volt, hogy mindenáron közösül azzal a nővel, akit elsőként meglát, H. Nóra lett az áldozata. Az elsődleges rendőrségi információk szerint a szexuális indíttatású gyilkosság nemi erőszakként kezdődött, ám amikor a lány segítségért kiabált, P. József megfojtotta őt.

A 2009. június 26-án előzetes letartóztatásba helyezett férfi - akinek a lakásán egy porszívó porzsákjában megtalálták a lány mobiltelefonját, táskáját, nyakláncát, okmányait és pénztárcáját - először bevallotta tettét, később azonban tagadta a nemi erőszakot. A gyilkossági ügyben összesen 670 embert hallgattak ki, 179 DNS-vizsgálatot végeztek, s 21 embert vontak poligráfos vizsgálat alá.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×