INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

Már januárban vádat emelhetnek a kiskunlacházi gyilkosság ügyében

InfoRádió / MTI

Akár már januárban vádat emelhetnek a kiskunlacházi gyilkosság ügyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Papp Péter hozzátette: megdönthetetlen bizonyítékok igazolják, hogy csakis az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított, P. József ölhette meg 2008. november 23-án a helyi művelődési házból hajnalban hazafelé tartó 14 éves lányt Kiskunlacházán. Az ügyben a rendőrség még januárban vádindítványt nyújt be.

Mint mondta, az elsősorban a helyszínen talált DNS-mintákat értékelő szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a hosszú és következetes nyomozás eredményeként elfogott P. József H. Nóra gyilkosa. A bűnügyi igazgató közölte: a napokban megérkezett szakértői vélemények szerint P. József egyedül követte el a szörnyű tettet abban a kiserdőben, ahol a lány holttestét megtalálták, vagyis tévesek azok a feltételezések, melyek szerint távolabbról vitték oda a meggyilkolt lányt.

Papp Péter kitért arra az egyik napilapban felvetett momentumra is, miszerint a nyomozásban fordulatot jelenthet a gyilkosság helyszínén talált két, mindmáig beazonosítatlan cigarettacsikk. Kijelentette: mivel a kiskunlacházi kiserdő a fiatalok egyik kedvenc találka- és búvóhelye volt, vagyis sokan megfordultak ott, nincs jelentősége a helyszíni szemlét követően felfedezett két csikknek, illetve az út szélén talált cigarettás doboznak. A csikkeket és a dobozt akár a nyomozásban részt vevők, akár a helyszínre korábban vagy később kíváncsiságból, kegyeletből kilátogatók is eldobhatták - fűzte hozzá.

Mivel a szakértői vélemények is alátámasztják a jelenleg előzetes letartóztatását töltő P. József bűnösségét, a rendőrség immár megdönthetetlen bizonyítékok birtokában nyújtja be vádindítványát az ügyészséghez. A vádemelésre akár már januárban sor kerülhet - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A kiskunlacházi H. Nóra 2008. november 22-én barátaival szórakozott a helyi diszkóban, majd hajnali fél kettő körül egyik rokonához indult aludni, de nem érkezett meg oda. Holttestét a nagy erőkkel megindult keresés során édesapja találta meg. A hatalmas rendőri erőket mozgósító nyomozás során kiderült, hogy az ugyanazon az éjjelen egy másik településen szórakozó, 25 éves P. József a kiserdőhöz közeli lakása felé tartva találkozott H. Nórával. Mivel a férfi eltökélt szándéka volt, hogy mindenáron közösül azzal a nővel, akit elsőként meglát, H. Nóra lett az áldozata. Az elsődleges rendőrségi információk szerint a szexuális indíttatású gyilkosság nemi erőszakként kezdődött, ám amikor a lány segítségért kiabált, P. József megfojtotta őt.

A 2009. június 26-án előzetes letartóztatásba helyezett férfi - akinek a lakásán egy porszívó porzsákjában megtalálták a lány mobiltelefonját, táskáját, nyakláncát, okmányait és pénztárcáját - először bevallotta tettét, később azonban tagadta a nemi erőszakot. A gyilkossági ügyben összesen 670 embert hallgattak ki, 179 DNS-vizsgálatot végeztek, s 21 embert vontak poligráfos vizsgálat alá.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018