INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

"A rendőrök soha nem vizsgálnak helyszíneken bankjegyeket"

InfoRádió / MTI
Álrendőrök loptak meg egy idős asszonyt a lakásában Veszprémben, 160 ezer forintot vittek el tőle a tolvajok - tudatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Négy férfi és egy nő kopogtatott be a Haszkovó utcai társasházban élő idős asszonyhoz még a karácsonyi ünnepek előtti napon, s azt közölték, hogy a rendőrségtől érkeztek, és nyomatékul egy igazolványt is felmutattak - mondta el Frankó Marianna. Az idegenek azt adták elő jövetelük céljaiként, hogy meg kell vizsgálniuk a postás által kivitt pénzt , ugyanis azok a bankjegyek hamisak.

A sajtóügyeletes ismertetése szerint a nyugdíjas elővette a postai szelvényt és a nyugdíját is, a spórolt pénzével együtt. Az egyik férfi és a nő "megvizsgálta", majd sietve távoztak.

Az idős ember a kiérkező igazi rendőröknek nem tudta megmondani, hogy milyen módon tüntethették el a pénzét a mappájából, csak a tényt közölte: eltűnt 160 ezer forintja - mondta a sajtóügyeletes.

Frankó Marianna hangsúlyozta: a rendőrség felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a rendőrök soha nem vizsgálnak helyszíneken - így például lakásokban - bankjegyeket.

A címlapról ajánljuk