eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rablás lett a családi vita vége

Apja híres fantáziaképeit őrző pennsylvaniai múzeumba tört be exkavátorral Alfonso Frank Frazetta, a neves művész fia, aki azzal védekezett, hogy apja kérésére akarta"biztonságba helyezni" a képeket.

A riasztásra kiérkező rendőr akkor fogta el a fiút, amikor éppen autójába, illetve az utánfutóra rakodta a kilencven képet.

Az 52 esztendős fiú nem bajlódott a bejárattal, hanem egy kotrógéppel nyomult be a Pocono Mountains hegyvidék körzetében található múzeumba. Az akcióban tettestársa is volt.

A 81 esztendős művész, Frank Frazetta ügyvédje szerint a képek 20 millió dollárra voltak biztosítva.

A festő, aki többek között Conan, a barbár és Tarzan figurájának megálmodásával vívott ki magának hírnevet, a képrablás idején Floridában tartózkodott.

Kihallgatásán fia arra hivatkozott, hogy apja bíztatta fel, hatoljon be bármi áron a múzeumba, és vigye a festményeket egy raktárba. A művész a rendőrség kérdésére tagadta, hogy ilyesféle felhatalmazást adott volna fiának.

Igazságügyi források szerint családi viszály állhat a képlopás hátterében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×