INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Előzetesben a férfi, aki a gyanú szerint megölte anyóság

InfoRádió / MTI
Előzetes letartóztatásba helyeztek hétfőn a Pest megyei Mendén egy férfit, aki azzal gyanúsítanak, hogy megölte anyósát - közölte honlapján a rendőrség.

A férfi még november 17-én bántalmazta a Mendén, vele egy háztartásban élő anyósát. Az idős nő a bántalmazás következtében olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette - olvasható a police.hu oldalon.

A férfi kihallgatása során kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban több családi vitáról is említést tett. Az esemény napján állítása szerint az anyósát már az ágyban fekve találta, eszméletlen állapotban. Ezt látva megpróbálta felemelni, megpróbált segíteni rajta, majd mégis magára hagyta ágyában a sértettet.

Később, részletes kihallgatásán beismerte tettét. Elmondta, hogy anyósát ököllel többször is arcon ütötte, majd az ágyában hagyta. Ezt követően az egész napot úgy töltötte a házban, hogy halott anyósa a szobában feküdt. A férfi az esti órákban hazaérkező feleségének mondta, nézze meg az édesanyját, mert lehet, hogy meghalt - írták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt folytat eljárást a 60 éves mendei lakos ellen. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A címlapról ajánljuk