eur:
392.68
usd:
367.56
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lónyugtatós drogkereskedőket fogtak el

Ötven adag kábítószer-tartalmú lónyugtatóval fogtak el két huszonéves drogkereskedőt a vámosok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.

Varga Zoltán, a VPOP Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője közölte: a több mint hárommillió forint értékű árut Szlovákiában egy állatorvostól vásárolták a sárospataki férfiak. Kiderült, hogy máskor is hoztak már át a határon lónyugtatót, amelyet kábítószer-fogyasztóknak adtak el. Mindkét férfit őrizetbe vették, ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás - tette hozzá.

A határ után néhány kilométerrel, Sátoraljaújhely főútján állították meg a Vám- és Pénzügyőrség járőrszolgálatának munkatársai a kábítószer-kereskedők autóját - mondta a szóvivő.

A hátsó ülésen egy nylonzacskóban csomagolva szállította a 24 és 25 éves férfi az állatgyógyszert. Ötven darab ötven milliliteres Narketin 10 elnevezésű lónyugtató került elő a dobozból. Ez kábítószer-tartalmú, ketamin hatóanyagú gyógyszer, ezért vényköteles. A feketepiacon gyakran értékesítik drogfogyasztóknak.

Kiderült, hogy mindkét gyanúsított volt már büntetve. Egyikük nemrégiben éppen kábítószerrel visszaélés miatt kapott börtönbüntetést. Az ítélet végrehajtását 6 hónapra felfüggesztette a bíróság; a határidő október 16-án járt volna le.

A kihallgatáson egyikük részletes beismerő vallomást tett. A férfi - aki maga is kábítószer-fogyasztó - elmondta, október 1-jén este vette át Szlovákiában a gyógyszert egy állatorvostól, akitől a barátja rendelte meg. Gyalog indult el vele a sátoraljaújhelyi kis határátkelőn keresztül a társához, aki a magyar oldalon egy szlovák rendszámú autóban várta.

A két férfi augusztus végén hasonló módon hozott be Magyarországra huszonöt adag, szintén ketamintartalmú folyadékot.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×