eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

25 év után jelentkezett egy ember, aki állítólag tudja, hogy ki a Tánczos-ügy valódi gyilkosa

Újabb a fordulat a körmendi gyerekgyilkosság ügyében. A jogerősen elítélt Tánczos Gábor ügyévdje szerint valaki felhívta, aki azt állította, hogy tudja, ki a valódi gyilkos.

Néhány héttel ezelőtt hívott egy férfi, aki ugyan nem mutatkozott be, de annyit mondott, tudja, hogy ki az igazi gyilkos. Elmondása szerint az a bizonyos személy jelenleg nagyon súlyos rákos beteg, és a halála előtt szeretné felfedni magát -mesélte el a Blikknek dr. Somos Zoltán, Tánczos Gábor egykori ügyvédje, aki osztja a család álláspontját, és hisz az egykori védence ártatlanságában.

Az Infostarton a 2008-ban írtunk arról, hogy "testőrök kísérték haza a börtönből a tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt.

A fiatalembert egy 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia megöléséért 1998-ban tartóztatták le, majd jogerősen 2002-ben 13 év szabadságvesztésre ítélték, amelyből a bíróság döntése értelmében tíz év letöltése után feltételesen szabadult.

A bűncselekmény idején 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét.

A lap a mostani információval érte utol a családot.

25 éve várunk erre, így ez számunkra már csak akkor lesz elfogadható, ha kattan a bilincs a csuklóján

- mondta Tánczos Istvánné.

Fiával ketten élnek szűkölködve, a világtól elzárva a körmendi lakásukban, és máig nagyon foglalkoztatja őket az életüket beárnyékoló gyilkosság.

A figyelem most irányuljon a valódi elkövetőre és derüljön ki az, hogy a betelefonáló igazat beszélt-e. Nehogy félretegyék az útból, mi attól rettegünk – tette hozzá az asszony.

Az ügyvédnek telefonáló ismeretlen azonban úgy tűnik, nem fogadta meg Somos Zoltán tanácsát. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanis arról tájékoztatta a Blikket, hogy semmilyen bejelentés nem érkezett hozzájuk az üggyel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×