eur:
390.08
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: ügyészségi videó
Nyitókép: ügyészségi videó

Elképesztő videón a 160-nál büntetőfékező sofőr, kemény ítéletet kér az ügyészség

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatti vádat emelt az ellen az 58 éves férfi ellen, aki büntetőfékezéssel próbált megleckéztetni egy másik sofőrt az autópályán.

A vád szerint a férfi 2021 őszén a reggeli órákban a megengedett sebességhatárt túllépve Budapest irányába haladt tehergépkocsijával. Ekkor a későbbi sértett utolért egy ponyvás teherautót, melyet megelőzött, majd visszatért a külső forgalmi sávba - írja az ügyészség.

Az előzés során a még nagyobb sebességgel közlekedő vádlott a belső sávban a sértett mögé érkezett, és néhány méterre megközelítette az előtte haladó gépkocsit, miközben "levillogta".

A vádlott ezután sebességét kb. 160 km/órára gyorsított és elhúzott mellettük. A sértett az eset után gyorsítani kezdett, utolérte a vádlott által vezetett járművet, melyet a követési távolság szabályait be nem tartva megközelített. A vádlott ezt észlelve abból a célból, hogy a mögötte érkező sértettet megleckéztesse, hirtelen, 2 másodpercen keresztül fékezni kezdett. A büntetőfékezés során a vádlott sebessége a korábbi kb. 159,3 km/óráról 129,6 km/órára csökkent.

A sértett észlelve a vádlott magatartását arra vészfékezéssel reagált, ezzel sikerült elkerülnie az ütközést, azonban a két jármű között csak kb. 2-2,5 méter távolság volt.

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes, és az utóbbi időben elszaporodott cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben –

felfüggesztett szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A nyomozó hatóság egyéb KRESZ-szabályszegések miatt mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×