eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Brad Pitt amerikai színész, miután átvette a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG (Screen Actors Guild) 26. díjkiosztó gáláján Los Angelesben 2020. január 19-én. Pitt a Volt egyszer egy Hollywood című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat.
Nyitókép: MTI/EPA/David Swanson

Brad Pitt azt állítja, arcvakságban szenved

A színész elmondása szerint komoly nehézséget okoz neki az, hogy felismerje az embereket, olykor előfordul, hogy még a saját családtagjait sem tudja azonosítani.

Brad Pitt állítólagos betegségét prozopagnóziának hívják, ami miatt nem képes felismerni ismerősei arcát. A problémát többnyire valamilyen agysérülés okozza, de a betegség több kutató szerint akár magzatkori fejletlenségre is visszavezethető – írja a Blikk.

A népszerű színész minap a GQ magazinnak arról beszélt, hogy az évek során nagyon sokan felháborodtak azon, hogy nem emlékezett rájuk. Úgy gondolták, azért nem tudta azonosítani az ismerősöket, mert túlzottan önelégült és nem törődik másokkal.

„Senki nem hisz nekem!”

– fogalmazott Pitt, aki eddig nem kapott hivatalos diagnózist betegségéről, ám így is biztos abban, hogy arcvakságban szenved. Hasonlóan nyilatkozott már korábban is, 2013-ban az Esquire-nek például azt, hogy: „Sokan utálnak engem, mert úgy érzik, nem tisztelem őket”.

Brad Pitt a GQ-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy miután házassága véget ért Angelina Jolie-val, félre tette a poharat és másfél éven keresztül anonim alkoholista gyűlésekre járt, végleg szakítva a tudatmódosítókkal. Nemrégiben pedig a dohányzással is felhagyott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×