eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sokkoló részletek a Dunába fulladt két gyerekről

Általában öt–nyolc perc esélye van a túlélésre annak, akit elragad a víz - mondta el a Tolna megyei teol.hu portálnak Hortai Tamás, a Gemenc Mentőcsoport búvára, aki ott volt a múlt héten Bátánál eltűnt két gyermeket kereső mentőakcióban.

A két gyermek a múlt héten Bátánál tűnt el a Dunában. A fürdőző fiatalokat két másik társuk szeme láttára ragadta el a folyó. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve nagy erőkkel kezdték el a keresésüket. Hét búvár fésülte át a folyómedret, de csak a holttestüket találták meg.

„Ahol a fiatalok elmerültek, ott nyolc méter mély volt a Duna – mondta Hortai Tamás, aki hat társával együtt kereste a 13 és 15 éves fiút.

"Sajnos ilyen esetekben nincs remény arra, hogy élve felhozzuk őket. Ha öt–nyolc percen belül megérkezne a segítség, talán maradandó károsodás nélkül túlélnék a bajba kerültek, de ilyenre még egyszer sem volt példa, amióta búvárként dolgozom” – húzta alá Hortai Tamás.

A Gemenc Mentőcsoport búvárai a fiúk elmerülésétől számítva körülbelül ötven perc elteltével értek a helyszínre, s órákkal később hozták felszínre a két fiatalt.

Hortai Tamás elmondta, a mostani tragikus esetnél a környéken horgászok is segíthettek volna, de miután a két fiatal azonnal elmerült, erre esélyük sem volt, hiába is eveztek volna a horgászok perceken belül a helyszínre.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×