eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Már hatan meghaltak a rendkívüli asztma miatt

Már hat halottja van az ausztráliai viharasztmának.

Már hat halottja van Ausztrália második legnagyobb városában, Melbourne-ben egy vihar kiváltotta asztmás rohamnak, amely miatt 8500 ember kényszerült kórházi kezelésre a hét elején.

A hatodik áldozat szombat éjjel hunyt el a roham okozta szövődményekben. További három páciens állapota válságos - közölte vasárnap Victoria állam egészségügyi minisztériuma.

A vihar hétfő éjjel csapott le a metropoliszra, és beterítette a réti perje nevű fűféle eső áztatta virágporával. A növény pollenje olyan pácienseknél is asztmarohamot váltott ki, akik korábban nem szenvedtek asztmában.

A "viharasztmaként" emlegetett jelenséget a világon elsőként Melbourne-ben jegyezték fel 1987-ben, amikor ötszörösére szökött fel az asztmás esetek száma a kórházakban. Hasonló esetek azóta előfordultak az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Olaszországban is, Melbourne-ben legutóbb 2010 novemberében.

A hétfői vihar példátlan megpróbáltatás elé állította az egészségügyi rendszert, a melbourne-i kórházak sürgősségi osztályán háborúshoz hasonló állapotok uralkodtak hétfő éjszaka.

Melbourne környékén különösen nedves az idei tavasz, ami felerősíti az asztmás és szénanáthás tüneteket.

Ausztráliában amúgy is nagyon magas az asztmások aránya, minden tizedik ember szenved légzési nehézségektől.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×