eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghalt egy magyar turista egy szlovákiai barlangban

Életét vesztette egy magyar állampolgár péntek délután a gömörtornai karszt szlovákiai oldalán, miközben egy száz méter mély, kútszerű aknabarlangba, zsombolyba próbált leereszkedni - közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője szombaton.

Adamkó Péter elmondta, hogy a baleset Aggtelektől tizenöt kilométerre, Pelsőc (Plesivec) község közelében történt.

A riasztásvezető hangsúlyozta, hogy a balesetet szenvedett férfi nem barlangkutató, hanem ipari alpinista volt.

A tragédia akkor történhetett, amikor a férfi a barlangban, hatvanméteres mélységben feltételezhetően rosszul kötött át, és emiatt negyven métert zuhant. Felszínen tartózkodó két társa közül az egyik a hatvanméteres mélységig utána ereszkedett, és látta, hogy a férfi lezuhant, ezért értesítette a helyi hegyi és barlangi mentőket. A holttestet a szlovák barlangi mentőszolgálat szombat hajnalban, három órakor hozta fel - ismertette Adamkó Péter.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat három munkatársa is a helyszínre érkezett - tette hozzá.

A magyar szakember kiemelte: a turistáknak nem volt engedélyük arra, hogy a barlangba leereszkedjenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×