eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ralph Lauren már csak ruhát tervez

Fél évszázad után távozik saját nevét viselő cége vezérigazgatói posztjáról Ralph Lauren. A 76 éves üzletember azonban a ruhatervezést tovább folytatja.

"Az izgalmat jelentős részben a szabályok megszegése okozza. A szabályok megismerni, megszegni és jobbá tenni kell" - fogalmazta meg arc poeticáját Ralph Lauren egy jó pár évvel ezelőtt adott interjúban.

A Bronxban, Ralph Lifshitz néven, bevándorlók gyerekeként született divattervező 28 éves korában, 1967-ben manhattani üzletének megnyitásával nyakkendői árusításával kezdte karrierjét. Igazi ismertségre és sikerre pár évvel később, a nyakkendőkhöz hasonlóan Polo néven futó kollekciójával tett szert, a pólóingeket a hetvenes években Ralph Lauren vezette be a hétköznapi viseletbe a sport területéről. 1971-ben már második Polo butikját nyitotta meg, New York után, Beverly Hillsben. 2007-re már 35 saját boltja volt amerikaszerte, a 76 éves divattervező nyolc milliárd dolláros vagyonával a Forbes magazin szerint a világ 155. leggazdagabb embere.

"Õ az utolsó divattervezők egyike, aki saját cégének vezérigazgatója is" - mondta Kate Beth szakíró a CBS összeállításában.

"Véleményem szerint amit ő az amerikai divatvilágnak adott az a saját elképzelése az amerikai álomról, ahogy az amerikai érzést, világot, az amerikai nyugatot megjelenítette a divatban."

Ralph Lauren jövő hónapban adja át saját nevét viselő cége vezérigazgatói posztját Stefan Larsson-nak, aki a Gap tulajdonában levő Old Navy nevű amerikai márkát gyártó cég elnöke volt. A bejelentésre Amerikában Ralph Lauren részvényei majdnem 4 százalékot emelkedtek - míg a GAP papírjai 3,5 százalékot estek.

"Nagyon nagy hatással voltak rám a filmek, és az a világ, amelyiknek vannak álmai" - mondta magáról 1993-ban egy tévéinterjúban.

A divattervező, akinek a ruhái Amerikában ikonikus daraboknak számítanak, és tömegek vásárolják, szeret a nyilvánosságtól távol dolgozni, ritkán ad tévéinterjút.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×