eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Costa Concordia - Megkezdődött az óceánjáró roncsának felállítása

Hétfő délelőtt kilenc óra után megkezdődött a Costa Concordia hajóroncsának felállítása - jelentették be a Giglio-szigetén a munkálatok elindításakor tartott újabb sajtótájékoztatón.

A tavaly januárban szerencsétlenül járt óceánjárót kétezer tonnának megfelelő húzóerővel kezdték felemelni, az erőt fokozatosan növelik. A hajó víz alatti részének állapotát folyamatosan búvárkamerákkal ellenőrzik - mondta Sergio Girotti, a műveletért felelős olasz Micoperi cég mérnök menedzsere. Hozzátette, hogy minimum hat, maximum tizenkét óra kell a hajó felállításához.

Azt sem zárta, ki hogy a tengerből kiemelt roncsról darabok eshetnek le. Folyamatos ellenőrzés alatt tartják a Costa Concordiából kiáramló környezetszennyező anyagokat is.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×