eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Lebukott a krimit néző légiirányító

Munkavégzés helyett krimit nézett egy amerikai légiirányító, s véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofonja révén minden figyelendő gép pilótája több mint három percen át nyomon követhette a film cselekményét. A kötelességszegő légiirányítót felfüggesztették állásából.

Az illető egy olyan irányítóközpontban dolgozott, amelyből a nagy magasságban repülő gépeket figyelik. A minap hajnali unalmában DVD-lejátszóján megnézte a Samuel L. Jackson főszereplésével készült Tiszta vér című bűnügyi filmet. Mikrofonja eközben be volt kapcsolva, viszont nem hallotta a neki szóló hívásokat.

Az amerikai szövetségi légiforgalmi hatóság (FAA) a vétkes légiirányító főnökét is elbocsájtotta.

Az Egyesült Államokban az utóbbi időben nem ez volt az első eset, hogy a FAA kötelességszegésért kénytelen volt felfüggeszteni egy dolgozóját: március vége óta legalább öt légiirányító vesztette el az állását amiatt, hogy szolgálat közben aludt. Ezek az esetek szinte mind éjjeli műszakban történtek. A FAA szabályzata szerint a légiirányítóknak szigorúan tilos munka közben aludniuk, még a néhány óránként 20-30 perces szüneteikben sem szunnyadhatnak el. Az igazgatóság ezen továbbra sem akar változtatni, de az irányítóknak ezentúl nem nyolc, hanem legalább kilenc órát kell pihenniük két műszak között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×