eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Zöldséget termeszt és sorozatot néz az amstetteni rém

Először adott interjút a börtönben Josef Fritzl, az amstetteni rém. A 75 éves férfi lányáról nem akart beszélni, de abban bízik, hogy kiszabadul, és gondját viselheti feleségének.

Nyolc levelet írt már a börtönből feleségének Josef Fritzl, ám választ még egyikre sem kapott - ismerte el a Bild című német lapnak adott interjúban. Az amstetteni rém először szólalt meg, amióta 2008-ban börtönbe került.

"Arról álmodom, hogy élve kijutok innen. Gondját szeretném viselni a feleségemnek, mert mindvégig hűséges volt hozzám. Tudom, hogy még mindig szeret" - mondta a 75 éves osztrák férfi Rosemaryről. Szabadulási reményei nem lehetnek, mivel tavaly tavasszal életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Felesége azt követően vált el Josef Fritzltől, hogy kiderült, 24 éven át tartotta fogva pincéjében lányát, Elizabethet, akinek hét gyereket nemzett.

Lányáról nem akart beszélni az interjúban Fritzl, aki a hatóságokat okolta amiatt, hogy sem felesége, sem gyermekei nem látogathatták meg a steini börtönben. A férfira két fegyveres őr vigyáz folyamatosan.

Beszélt arról is, hogy szereti nézni a tévében a Két pasi meg egy kicsi című sorozatot, mert a gyerekszereplő a saját fiára emlékezteti. Emellett büszkén mesélte, hogy paprikát és paradicsomot is termeszt a börtönben.

Az osztrák férfi 24 éven át tartotta fogva pincéjében lányát, akit háromezerszer erőszakolt meg. A gyerekek közül hármat magához vett, és normális körülmények között nevelt fel feleségével, hármat pedig lányára hagyott a cellában. A hetedik gyerek nem sokkal születése után meghalt.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×