INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kicsinyíti melleit a gátfutásért a világbajnoknő

InfoRádió / MTI
Kicsinyíti melleit Jana Rowlinson ausztrál gátfutó világbajnok, hogy minél jobban szerepelhessen a 2012-es londoni olimpián.

Rawlinson - aki a 400 méteres gátfutás kétszeres világbajnoknője - nem természet adta kebleiből "faragtat le", hanem csupán a korábbi nagyobbítással kicsinyíti melleit: kiműtteti szilikon betétjeit.

"Nagyon szerettem megnagyobbított melleimet, de végül is felnőttem eléggé ahhoz, hogy szembe tudjak nézni magammal a tükörben" - mondta.

Felfedte, hogy régebben elégedetlen volt atléta alkatával. "Ha a tükörbe pillantottam, izmos karokat, széles vállat és nagy, erős lábakat láttam. Ezek ugyan kellenek a jó futáshoz, de nem éreztetik velem, hogy vonzó nő lennék" - indokolta hajdani mellbevágó döntését. A mostanit meg azzal magyarázta, hogy hazáját, Ausztráliát nem akarja megrövidíteni azzal, hogy nem tesz meg mindent a sportsikerért.

Érdekes fizikai dilemma egyébként, hogy melyik megoldás kecsegtet jobb gátfutási eredménnyel: a szilikonok eltávolításának köszönhető súly- és légellenállás-csökkenés, vagy a betétek megtartásának köszönhető pár plusz centi a célegyenesben mellbedobásnál. Rowlinson csapattársa, Melinda Gainsford-Taylor fel is vetette, hogy a maga részéről érthetetlennek tartja a döntést, ugyanis szerinte a nagyobb kebel előnyös lehet, ha a célfotón múlik, ki lett a győztes.

A címlapról ajánljuk