eur:
394.37
usd:
369.48
bux:
65676.41
2024. április 23. kedd Béla

Jézus Krisztust nevezte ki királyának egy litván kisváros

A polgárok erkölcsi épülésének előmozdítására Jézus Krisztust nevezte ki "királyának" egy litván kisváros.

"Azáltal, hogy Jézus Krisztust városunk királyaként trónra emeljük, ünnepélyesen urunkká és védelmezőnkké nyilvánítjuk" - mondta a 72 százalékban lengyelek lakta délkelet-litvániai Salcininkai polgármestere, Zdzislav Palevic a BNS balti hírügynökségnek.

A világméretű gazdasági válság közepette Jézus tanítása nemcsak a magánéletben, hanem a politikában és a kultúrában is egyre nagyobb jelentőséget nyer - olvasható a 6600 lelkes kisváros képviselőtestülete által egyhangúlag elfogadott határozatban.

"A városatyák döntése senkinek nem fáj ... Ha a lakosságot így a tízparancsolat betartására ösztönözhetjük, miért ne tegyük?" - hangsúlyozta egy képviselő.

Egy június 12-i határozatában a vilniusi régió Krisztus védelme alá helyezte magát "a fájdalmas tévedések, veszedelmek és fenyegetések elkerülésére".

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×