eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Húszmillió fölösleges ajándék karácsonyra

Idén karácsonyra úgy tűnik minden ausztrál kapott egy fölösleges ajándékot, ugyanis egy közvélemény-kutatás szerint húszmillió haszontalan csomag került a fa alá.

Az eBay online áruház felméréséből kiderült, hogy miközben az ausztrálok 8,5 milliárd ausztrál dollárt (1428 milliárd forint) költöttek karácsonyi meglepetésekre, azok legalább egymilliárd ausztrál dollár (168 milliárd forint) értékben nem nyerték el a megajándékozott tetszését. Ezért az illető továbbajándékozta, eladta, elcserélte, kidobta vagy bevágta a szekrény aljába.

Az alsóneműtől a zoknin és a fürdőszobai kellékeken át a szexjátékokig számos példáját sorolta fel az eBay közleménye az elhibázott ajándékoknak.

Az 1200 megkérdezett válaszaiból kitűnt, hogy inkább a nők és a 18-24 évesek kaptak olyasmit, aminek cseppet sem örültek.

Egy korábbi kutatás arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint 825 ezer ajándék landol idén karácsonykor a kukában, mert senkinek sem kell. A Melbourne Intézet és a Westpac Bank minap közzétett vizsgálata pedig kimutatta, hogy a globális recesszió miatt az ausztrálok több mint egyharmada a tavalyinál kevesebbet akart költeni karácsonyi ajándékokra.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×