eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

SuBo vezeti a karácsonyi brit slágerlistát - hallgassa meg a címadó dalt

Negyedik hete vezeti a hivatalos brit slágerlistát SuBo, azaz Susan Boyle, az utóbbi évek legnagyobb brit énekes szenzációja, akinek első albuma valószínűleg az év legkeresettebb lemeze lesz.

Az Official Charts Company nevű zenepiaci statisztikai cég keddi kimutatása szerint az I Dreamed a Dream (Álmodtam egy álmot) című album a december 5-ével zárult héten került a lista élére, és azóta sem került lejjebb onnan.

Az idén eddig csak egy Michael Jackson-válogatás múlta felül ezt a teljesítményt; a The Essential júliustól hét hétig volt listavezető.

Becslések szerint SuBo bemutatkozó albumából a november végi megjelenés óta csaknem másfél millió fogyott Nagy-Britanniában.

A 48 éves, egyedül élő skót háziasszony, akit faluján kívül korábban senki nem ismert, tavasszal lett gyakorlatilag öt perc alatt világhírű, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg a brit ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedőjének zsűrijét és közönségét.

Először mindenki csak nevetett rajta - beleértve a zsűrit is -, amikor még áprilisban, a válogató szakaszban rendezetlen, őszes hajával, szegényes utcai öltözetben kisétált a Britain's Got Talent című showműsor színpadára, és bejelentette, hogy híres szeretne lenni.

Egy perc múlva már nem nevetett senki. A közönség őrjöngve ünnepelt, a zsűri tagjai pedig a szó legszorosabb értelmében tátott szájjal hallgatták, amint a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr versenyző a nemzetközi showbiz legnagyobb profi világsztárjait megszégyenítő hangon adta elő a későbbi album címadó dalát a Nyomorultak című musicalből.

SuBo nemhogy híres, de azonnal világszenzáció lett: előadását a legnagyobb amerikai tévéhálózatok sugározták hetekig újból és újból fő műsoridőben, a színpadon töltött első öt percének felvételét pedig már vagy 120 millióan látták a különböző internetes videoportálokon.

Susan Boyle már gazdag, de ugyanilyen szerény is. Nemrégiben közölte: jóllehet megengedhetné magának, esze ágában sincs elköltözni egyszerű, tanácsi sorházban lévő lakásából, amelyben - édesanyja két évvel ezelőtti halála óta - macskája, Pebbles az egyetlen lakótársa. A döntést a brit showbusiness jelenlegi legnagyobb sztárja azzal indokolta, hogy Pebbles gyűlölné, ha valamilyen "flancos" helyen kellene laknia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×