eur:
401.52
usd:
364.01
bux:
72531.31
2024. október 4. péntek Ferenc

Belgrádi vendéglősök hagyományos étrenddel küzdenek a H1N1 ellen

Az új vírus ellen a belgrádi vendéglősök a hagyományos szerb konyhával veszik föl a küzdelmet, azaz sok fokhagymás és savanyú káposztás ételt kínálnak.

Az új étlap szerint maradnak a rostonsült húsok, de melléjük sopszka vagy savanyú káposztasalátát kínálnak sok fokhagymával.

A menühöz természetesen egy pohárka házi birs- vagy körtepálinka, netán törkölypárlat jár. Mindez feleannyiba kerül (alig több mint 1000 forintnyi dinár), mint az új vírus oltóanyaga - írta a belgrádi Blic.

A régi belgrádi vendéglők szinte valamennyien visszatértek a hagyományos fokhagymához és savanyú káposztához, mellé pedig házi pálinkát adnak. Ezek kombinációja a legjobb védekező szer a H1N1 vírus ellen - legalábbis Drago Dobrilovics, a legöregebb belgrádi kávéház, a Znak Pitanja tulajdonosa szerint.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér
Péntek reggel

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".

Kevés polgármesterrel, sok kérdőjellel kezdi munkáját a Fővárosi Közgyűlés

Péntek délelőtt tíz órától tartja alakuló ülését az új Fővárosi Közgyűlés. Karácsony Gergely főpolgármester egyelőre nem jelöl helyetteseket, illetve a szervezeti és működési szabályzat módosításának sincs biztos többsége. Az új testülettel kapcsolatos legfontosabb és legérdekesebb tudnivalókról az InfoRádió készített összeállítást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×