eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már a brit fogadóirodák is havas karácsonyra fogadnak

Rohanvást mérséklik az idei havas karácsony nyereményesélyét a brit fogadóirodák, az utóbbi napok rendkívül kemény, havat is jócskán produkáló időjárása láttán.

Ez a fogadási lehetőség mindig komoly forgalmat hoz a fogadóhálózatoknak, és általában hasznot is, mert Nagy-Britanniában ritka a tartós hó karácsony táján: átlagosan tízévente egyszer havas a brit karácsony.

Most azonban jó esély látszik erre, és ez máris megmutatkozik az irodák által folyamatosan csökkentett nyereményesélyeken.

Az egyik legnagyobb hálózat, a William Hill például vasárnap már csak 2:1-es esélyt kínált arra, hogy karácsony napján - vagyis december 25-én - Londont friss hó borítja. A kiírás eredetileg 8:1-ről indult, vagyis azok, akik akkor játszották meg ezt az esélyt, nyolcszoros pénzre számíthatnak - ha tétjük bejön.

Manchesterre és Liverpoolra szintén 2:1 a jelenlegi kiírás.

A fogadási cégek óvatosságát alátámasztani látszott a vasárnapi időjárás is: Skóciában és Észak-Angliában folyamatosan havazott, a manchesteri repülőteret vasárnap le is kellett zárni a pályák tisztítása miatt.

Anglia jelentős részét most is hó borítja, és az ilyen időjárásra teljesen felkészületlen, jóval enyhébb atlanti klímához szokott országban már napok óta komoly közlekedési fennakadásokat okoz a kemény tél.

A havas brit karácsony minden évben nagy fogadási őrület tárgya, és ez néha már abszurditásba fordul.

Néhány éve például a William Hill hálózat arra lett figyelmes, hogy a karácsonyi hóra komoly összegű tétek érkeznek, annak ellenére, hogy az ünnepi havazást arra az évre gyakorlatilag kizárta a brit meteorológia, és a fogadócég erre alapozva 10:1-es eséllyel kínálta megjátszásra a havas londoni karácsonyt.

A korabeli sajtóbeszámolók szerint végül kiderült: fogadók egy csoportja azt tervezte, hogy ha másképp nem megy, bérelt helikopterről szórnak friss havat Londonra. A William Hill abban az évben érvénytelenítette a téteket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×