INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Tovább késik Michael Jackson boncolási jegyzőkönyve

InfoRádió / MTI
A Los Angeles-i halottkémi hivatal meghatározatlan időre elhalasztotta Michael Jackson teljes boncolási jegyzőkönyvének ismertetését; a döntést vélhetően az ügyben zajló nyomozás miatt hozták meg.

Ed Winter helyettes vezető halottkém csütörtökön az ügyben nyomozó rendőrséggel és a kerületi ügyészséggel való találkozás után jelentette be a halasztást. "További vizsgálatokat kell végezni" - mondta a szakértő, aki részleteket nem közölt. A halottkémi hivatal korábban a jövő hétre ígérte a teljes boncolási jelentést, amely végre tisztázhatná, hogy pontosan mi okozta Michael Jackson halálát.

A nyilvánosságra került rendőrségi dokumentumok szerint a hatóság "függőként" említette a június 25-én elhunyt popsztárt. A hivatalos papírokból az is kiderült, hogy a hatóságok az erős altatónak számító Propofol nevű gyógyszerrel kapcsolatos bizonyítékok után kutatnak.

A rendőrségi álláspont szerint a nyomozás középpontjában álló Conrad Murray doktor a Kalifornia államban érvényben lévő gyógyszerfelírási szabályok közül többet is megsértett, amikor a műtéteknél használt altatót felírta az énekesnek. A több praxissal rendelkező, de súlyosan eladósodott orvos megszegte többek közt azt az előírást is, amely kimondja, hogy függők számára tilos gyógyszert felírni abban az esetben, ha a beteg nem terápiás célokra használná a szükséges szert.

A nyomozók a Propofol beszerzésével, szállításával, megrendelésével és tárolásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek a Murray rendelőiben tartott házkutatás során.

Mint az a nyomozás során kiderült, Jackson legalább 19 álnéven jutott gyógyszerekhez, orvosai többek közt a Josephine Baker és a Jack London neveket is használták a popsztárnak felírt recepteken.

A címlapról ajánljuk