INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

"Mosolygós" Michael Jackson-emlékkoncert lesz Bécsben

InfoRádió / MTI
A Smile (Mosoly) című híres dalt, Michael Jackson egyik kedvencét fogja énekelni Bécsben a popkirály tiszteletére július 24-én rendezendő gálán Jermaine Jackson, a sztár egyik testvére.

"Gyerekkorától szerette ezt a számot" - mondta el Jermaine, aki ezt a Chaplin-szerzeményt énekelte bátyja temetésén a Los Angeles-i Staples Center színpadán is.

"Hálás vagyok Michael azon rajongóinak, akik ezekben a nehéz időkben csodálták és szerették őt Európa- és világszerte" - fűzte hozzá Jermaine.

Ausztriában a posztumusz odaítélt Save the World-díj átadásának gálaestjén énekli majd a dalt Jermaine a bátyja emlékére. A díjnak Michael Jackson társadalmi és humanitárius elkötelezettségére tekintettel most a Heal the World (Gyógyítsátok meg a világot!) nevet adták az énekes egyik számának címe alapján.

A díjat odaítélő World Awards alapítványnak hasonlóak a céljai, mint amiért Michael Jackson életében oly sokat tett: a béke, a tolerancia és törékeny bolygónk megmentése - mondta Georg Kindel, a Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök nevéhez fűződő alapítvány igazgatója.

A gálát a Bécs közelében lévő, elhagyott zwentendorfi atomerőműben tartják július 24-én, pénteken.

A címlapról ajánljuk