eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

Magyar halálos áldozata is van a horvátországi viharoknak

A viharos időben leguruló kövek miatt halt meg egy magyar állampolgár szombaton a horvátországi Krk szigetén, más adriai partszakaszon anyagi károkat okozott az ítéletidő.

A Jutarnji List napilap internetes kiadása a Tengermellék-Hegyvidék (Primorsko-Goranska) megyei rendőrkapitányság közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy kőgörgeteg okozta egy magyar állampolgár halálát Krk szigetén. A tragédia Stara Baska és Punat települések között, egy nem kiépített strandon történt, a rendőrség vizsgálatot indított az eset kapcsán.

A zágrábi nagykövetségen az MTI érdeklődésére a haláleset részleteiről az ügyeletes konzul nem tudott beszámolni, mert a rendőrségtől még nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

Horvátország adriai partszakaszán a viharos időjárás több helyütt is gondokat okozott.

A horvát televízió (HRT) arról számolt be, hogy Zára (Zadar) kikötőjében két komphajó összeütközött a heves széllökések miatt, de senki nem sérült meg. A vízi mentőknek több hajóról is mentenie kellett az utasokat és a személyzetet, számos vízi járművet össze is törtek a hullámok. A hegyi mentőknek a Velebit-hegységben kellett hegymászókat mentenie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×