eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Adományokat gyűjtenek a becsületes taxisnak

Argentínában pénzt gyűjtenek az emberek annak a taxisnak, aki visszaadta egyik utasának az autójában felejtett táskáját, amelyben 32 ezer dollár (6,5 millió forint) készpénz volt.

A dél-amerikai országban, ahol a társadalom minden szintjén teljesen természetes jelenség a korrupció, a tett mélyen meghatotta az embereket.

Santiago Gori az egyik tengerparti városban, La Platában él. Itt szállt be autójába egy alkalommal az idős házaspár, akik alig néhány kilométert autóztak vele. Táskájukat azonban a kocsi hátsó ülésén hagyták.

A taxis azonban néhány nap múlva felismerte őket az utcán, és visszaadta nekik tulajdonukat.

Mindez egyáltalán nem szokványos Argentínában, épp ezért két egy reklámügynökség két fiatal alkalmazottja úgy döntött, elindít egy honlapot, hogy azon keresztül köszönjék meg Santiago Gori nemes cselekedetét.

Az oldal olvasói elkezdtek pénzt gyűjteni, az akció keretében pedig már több mint 14 ezer dollár gyűlt össze, eddig feleannyi, mint a visszaadott összeg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×