eur:
391.29
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kiváncsi rá, kit öltek meg legtöbbször a filmvásznon?

Melyik filmsztárt végezték ki a legtöbbször a forgatókönyvírók, és kinek kellett a legkevesebb alkalommal eljátszania saját halálát? A következő összeállításból kiderül.

A lista végén holtversenyben áll Will Smith és Harrison Ford: mindketten két alkalommal haltak meg a filmjeikben (Hét élet, Legenda vagyok, illetve A Moszkító-part, Temetetlen múlt). Pontosabban: a rapperből lett színész egyszer a Hancock című filmben is beadta a kulcsot, de újra életre kelt, így ez nem számít.

Mel Gibson három filmbéli halállal szerepel a listán: a Mrs. Soffel - Börtönszerelem című moziban menekülés közben lelövik, a Hamletként Laertes mérgezett kardja végez vele, míg A rettenthetetlen skót szabadságharcosaként kegyetlenül megkínozzák, majd lecsapják a fejét.

Tom Cruise négy alkalommal halt meg a filmvásznon, először az 1981-es Takarodó című filmben, amelyben egy katonai akadémia tanulóját alakította. Élete véget ért még a Vanília égboltban, a Collateral - A halál zálogában és a Valkűrben.

Öt-öt halál kerül Robert Downey Jr. és George Clooney neve mellé, akiket héttel követ Denzel Washington, majd következik a nyolcszor elhunyt Christian Bale.

A kilencesek táborába négy színész tartozik: Dustin Hoffman, Jack Nicholson, Al Pacino és Brad Pitt. Johnny Depp kilenc és félszer végezte a vásznon: A Karib-tenger kalózainak harmadik részében ismét életre kel.

A képzeletbeli dobogó második fokán Bruce Willis áll: tizenegy alkalommal dobta fel a talpát, a vásznon kétszer volt felesége, Demi Moore végzett vele.

A legtöbbször, tizennégyszer Robert De Nirót végezték ki a forgatókönyvírók. Az 1995-ös Szemtől szemben című filmben Al Pacino lőtte le, míg a tavaly készült A törvény gyilkosa című moziban az ő kezében dördült el a fegyver, és Pacino hanyatlott a földre.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×