eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Túl részeg volt a pilóta

Az éjszakai buliról egyenesen repült volna Mumbaiba egy 62 éves brit pilóta, azonban a rendőrség még időben lekapcsolta - a vérének az alkoholszintje ugyanis túllépte az engedélyezett szintet. Nem ő az első pilóta, aki így jár.

Letartóztattak egy pilótát a londoni Heathrow repülőtéren, mivel túl sok alkoholt fogyasztott, mielőtt felszállt volna a gépével. A 62 éves Michael Harr éppen Mumbaiba vezette volna a Jet Airways járatának háromszáz utasát. A repülőtéri személyzet azonban gyanút fogott, hogy valami nincs rendben a pilótával, és leszállíttatták a repülőről.

A veterán amerikai pilótát azért tartóztatták le, mert túllépte a pilóták számára megszabott alkoholszintet, amely a negyede az autósokénak. A szabályzat szerint ráadásul a repülés előtti nyolc órában a pilóták nem ihatnak. Michael Harr azonban néhány fiatalabb kollégájával karácsonyi partiban vett részt a letartóztatása előtti éjjel. Aludni sem tudott sokat, hiszen délelőtt fél tízkor kapták el.

A helyére beugrott egy másik pilóta, így az utasoknak csak tíz percet kellett várniuk az indulásra.

Két hónapja hasonló eset történt a repülőtéren, akkor egy San Franciscóba induló gép pilótája bukott le. 2007 októberében pedig a Virgin Atlantic pilótája járt ugyanígy, mielőtt felszállt volna Miamiba induló gépével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×