eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Földarabolták a gyereket, anyját pedig fölakasztották

Egy bőröndben találták meg James Hughes-t, egy angliai értelmi fogyatékos fiút, édesanyját pedig felkötötték. Féltestvére nem tudta megmagyarázni, hogy lehet az, hogy négy hónapig nem vette észre, hogy a fiú eltűnt. Jamest apja sem látta 2007 karácsonya óta, és, bár értelmi fogyatékos volt, orvoshoz sem vitték az előző három évben.

Egy bőröndben találták meg James Hughes-t, egy angliai értelmi fogyatékos fiút, édesanyját pedig felkötötték. Daniel Kirby, a fiú féltestvére, aki a 22 éves James Hughes szomszédságában lakott, elmondása szerint gyakran arra ébredt éjjel, hogy James a radiátort ütögeti. Azonban tavaly karácsony és 2008 áprilisa közt nem látta a fiút.

Ekkor találta meg a rendőrség feldarabolt testét egy bőröndben. A helyi, worcestershire-i halottkém azonban nem érti, hogy lehetett, hogy James nem vette észre, hogy az éjszakák csendesebbek lettek, és hogy Daniel nincs otthon. Azt válaszolta, hogy édesanyja annyit mondott, nincs otthon, és neki elhitte.

A 39 éves asszonyt, Heather Wardle-t, aki Jamesnek gondját viselte, azonban egy fára fölakasztva találták meg redditchi házától nyolcszáz méterre, két nappal azután, hogy a fiúra rábukkantak.

Daniel édesapját, aki Heather élettársa volt, gyilkosság vádjával tartóztatták le, de bizonyíték hiányában elengedték.

Egyes elképzelések szerint James, aki epilepsziában is szenvedett, természetes okokból hunyt el, és anyja ezután rejtette el a testét. Amikor a halottkém megkérdezte Danielt, mit tud arról, hogyan került féltestvére a bőröndbe, annyit mondott: "Nyilvánvalóan nem, miért, tudnom kéne?"

Annyit közölt: négy héttel a halála előtt anyja azt mondta, meg akar halni. "Sosem gondoltam, hogy képes, és megteszi, nem az a típus volt. Ha le volt is törve, tíz perc alatt rendbejött. Hozzátette, hogy apja nem nagyon látta Jamest, hatra ment dolgozni, késő este jött meg, és gyakran azonnal lefeküdt aludni. James apja, Paul Hughes, aki egy vállalat vezetője, annyit mondott, december 28-án látta utoljára fiát.

Jamesnek több mentális betegsége is volt, ennek ellenére három éve nem látta orvos. Mindenesetre a nyomozás folytatódik az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×