eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A pénzügyi válság áldozatául esik Knut

A világ legnépszerűbb jegesmedvéjét pénzhiány miatt száműzik a berlini állatkertből. Állítólag az új helyen már társat is találtak neki, de kérdéses, hogy a lelkibeteg állat hogyan tud új kapcsolatot kialakítani.

Pénteken kétéves lesz Knut, a világhírű jegesmedve, ám az otthonául szolgáló berlini állatkert vezetői

nem ünnepeltetik leghíresebb lakójukat, inkább bejelentették: hamarosan kilakoltatják a 210 kilós állatot. Az állatkert vezető medvegondozója szerint Knutnak előbb-utóbb új otthont kell találni. Az állat a tervek szerint 2010 elején hagyja el a német fővárosban berendezett otthonát.

A berliniek azonban nem örülnek, hogy elviszik kedvencüket. Több mint 21 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt kérik, hadd maradjon a jegesmedve ott, ahol van. Knut rajongói azt tervezik, hogy kibérelnek egy helyet az állatkert közelében, és ott tartják meg a jegesmedve születésnapi partiját pénteken.


A felnőtt Knut

De nemcsak a városlakók, hanem a berlini turisztikai irodák sem örültek a kilakoltatás hírének. "Berlin elveszíti egyik legjobb nagykövetét" - fogalmazott Christian Tanzler, az egyik turisztikai bizottság tagja, aki szerint Knut a város kabalájává vált.

Szakemberek egyébként úgy becsülik, hogy a jegesmedve 10 millió eurót (több mint 3 milliárd forintot) hozott Berlinnek két év alatt, hiszen több millió plüssállat és póló kelt el. A születésekor az anyja által elutasított állatról hollywoodi film is készült, és még a Vanity Fair amerikai magazin címlapján is szerepelt.

A berlini állatkert a pénzügyi gondokat nevezte meg a költöztetés fő indokának. A szóvivő elmondta: ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem engedhetik meg magunknak, hogy tovább fizessék Knut és leendő társa ellátását.

Valószínűleg Gelsenkirchenbe viszik át az állatot, ahol Lara, egy hároméves hölgymedve várja érkezését. Szakértők azonban aggódnak, hogy Knut nem tud majd kialakítani normális viszonyt párjával, mert annyira megszokta a reflektorfényt és az embereket kiskorában, hogy amikor cseperedett, és kevesebben voltak rá kíváncsiak,lekibeteg lett. Ráadásul elszakították gondozójától is, aki idén szeptember végén halt meg.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×