eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sorozatgyilkos akart lenni - a barátjával kezdte az öldöklést

Húsz év börtönt kapott az az ausztrál fiatal, aki arról fantáziált, hogy sorozatgyilkos lesz, és leszúrta barátját.

John McKenzie egy vadászkéssel sebesítette halálra 26 éves barátját, akit a nyakán és a mellkasán szúrt meg még 2006. december 1-jén Ausztráliában.

A most ítéletet hozó bíróság 20 év börtönbüntetésre ítélte a 22 éves gyilkost, akiről a tárgyalás során kiderült: több éven keresztül arról álmodozott, hogy sorozatgyilkosként válik ismertté.

Az ügyészek kézzel írt, a gyilkos szemetesében talált feljegyzéseket mutattak be a bíróságon, amelyekben az állt, hogy Ausztrália-szerte szeretett volna gyilkolni. Kiderült az is, hogy lakása erőszakos filmek DVD-ivel volt tele, gyilkosokról olvasott könyveket, és a mosdójában több példányt is tartott a True Crime nevű bűnügyi magazinból.

A huszonéves fiatal az ominózus napon egy buliba ment, ahol megfogott egy vadászkést, és azt mondta: "Meg kell védenem magam". Ezzel elrohant barátja, Todd Laslie Laver lakására, ahol megkéselte a fiút.

Állítólag a gyilkosság előtt nem sokkal John McKenzie egy hírhedt amerikai sorozatgyilkosról, Jeffrey Dahmerről nézett filmet, a jegyzeteiben pedig beszámolt arról is, hogy korábban már az anyját is megpróbálta megölni.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×