eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A leépítésekkel együtt nő a válások száma

Minél több embert bocsátanak el a londoni cityból, azaz a világ egyik pénzügyi központjából, annál több feleség akar elválni férjétől, aki elveszítette jól fizető állását.

A másodlagos jelzálogpiaci válság a szerelemre is rányomja a bélyegét. A londoni cityben már vagy egy éve tart az elbocsátási hullám, amelynek következtében egyre több pénzügyi szakember veszíti el a munkáját.

Ennek már számos másodlagos következménye van, a többi mellett az ingatlanárakban mutatkozik meg, hogy csökkent a fizetőképes kereslet Nagy-Britannia fővárosában.

Most azonban egy újabb adat került napvilágra: a válások száma is jelentősen emelkedett az elbocsátások, sőt az arról szóló pletykák hatására.

A válóperes ügyekkel foglalkozó irodák azt mondják: soha nem volt még annyi dolguk, mint mostanság.

A financiális problémák következtében számos házasság bomlik fel, sokan ugyanis nem képesek feldolgozni, hogy megváltozik az életvitelük, például nem tudják már zongoraórára járatni gyermeküket - számolt be az okokról Sandra Davis, az egyik legfelkapottabb válóperes ügyvéd, aki Paul McCartnes egykori feleségét, Heathert Millst is védte.

Előfordul azonban az is, hogy a válást a munkáját elvesztett fél kezdeményezi, hogy az eltartási díjat akkor állapítsa meg a bíróság, amikor épp munkanélküli státuszban van, és ne akkor amikor reményei szerint ismét talált magának egy jól fizető állást.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×