eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A bíróság döntött: fiúvá válhat a 12 éves lány

Igen nagy visszhangot váltott ki az egyik ausztrál bíróság döntése, amelyben engedélyezi egy 12 éves kislánynak és szüleinek, hogy megtegyék a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a gyermek fiúvá válhasson.

Négyéves kora óta fiúként él és a fiúk életformáját követi egy ausztrál kislány, ennek ellenére minden egészségügyi hatóság, köztük a pszichológusi ajánlás is elutasította kérelmét egy átoperáló műtétre.

A család épp ezért a bírósághoz fordult, amely kimondta: azonnal el lehet kezdeni az előkészületeket arra.

A család szerint ez azért fontos mihamarabb, mert a kislány most kezd belépni a pubertáskorba, azaz egyelőre a menstruáció előtt áll és a mellei sem fejlődtek ki, vagyis még nem indultak el azok a hormonális változások, amelyek következtében nőiesebbé válna.

A döntés értelmében azonban a lényegi beavatkozásokat, azaz a méh és a petefészek eltávolítását, csak akkor végezhetik el az orvosok, ha a gyermek betöltötte a 18. életévét, addig csak visszafordítható eljárásokra kerülhet sor.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×