eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

Betemetik a vakondember életének fő művét

Négy évtizeden át ásott járatokat hatalmas háza alatt egy nyugdíjas mérnök. A férfinak most több tízmilliót kell fizetnie a károk kijavítására.

Valóságos alagútrendszert vájt háza alá a földbe a brit William Lyttle, akit a környékbeliek már csak "vakondemberként" emlegetnek: a nyugdíjas mérnök a hatalmas épület alatti folyosókban többek között autókat és csónakokat helyezett el.

William Lyttle rendkívül alapos munkát végzett a föld eltávolításánál: a ház egyes részeit már csupán a víz- és elektromos vezetékek tartották össze, és vissza attól, hogy az épület az alatta tátongó lyukba zuhanjon.

A férfi ügyében az egyik londoni bíróság hozott döntést: a 77 éves mérnököt ideiglenesen kilakoltatták, hogy a szakemberek megkezdhessék a statikai felmérést és az épület helyreállítását. Nemcsak a házát vizsgálják át, hanem szomszédainak ingatlanjait is, amelyek alá ugyancsak beásott a férfi.

William Lyttle-nek a bírósági döntés alapján nemcsak a helyreállítás költségeit, hanem a perköltségeket is meg kell fizetnie, összesen 88,7 millió forintnak megfelelő összeget kell előteremtenie.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×