eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Madeleine csontjait rejti a nejlonzacskó?

Apró csontokkal teli nejlonzacskót találtak a búvárok abban a víztározóban, ahová - egy portugál jogász szerint - a tavaly májusban eltűnt brit kislány, Madeleine McCann holttestét bedobta gyilkosa. A szakértők most azt vizsgálják, emberi eredetűek-e a maradványok.

Marcos Aragao Correia február elején döntött úgy: saját költségén búvárokat fogad, hogy kiderítse, valóban a Barragem do Arade nevű mesterséges tóba dobta-e gyilkosa Madeleine McCannt, mint ahogy azt egyik alvilági informátora mondta.

Az emberi jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd úgy tudja, hogy elrablói a kis Madeleine-t megerőszakolták, meggyilkolták, holttestétől pedig a május 3-i eltűnését követő 48 órában megszabadultak. Correira szerint a kislányt valamilyen, a testéhez erősített súllyal a víztározóba dobta az, aki megölte.

Péntek délután a búvárok egy nejlonzacskót hoztak a felszínre a mesterséges tóból, amely kis csontokat tartalmaz. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy emberi, vagy állati eredetűek-e a maradványok, amelyeket az ügyvéd azonnal átadott a hatóságoknak.

"Ha emberi csontok, akkor valószínűleg egy gyerek ujjaiból származnak. Túl kicsik ahhoz, hogy egy felnőttéi legyenek" - magyarázta Marcos Aragao Correia.

Clarence Mitchell, a tavaly májusban eltűnt kislány szüleinek szóvivője szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy az eddig a tóban talált tárgyaknak - egy fehér pamutzokninak, több darab hosszú, összekötözött nejlonkötélnek, valamint némi ragasztószalagnak - bármi köze lenne Madeleine-hez.

"Továbbra is úgy gondoljuk, hogy életben van" - hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy a McCannék által megbízott magánnyomozó iroda egyik munkatársa is a helyszínen van, és folyamatosan tájékoztatja őket a fejleményekről.

A kis Madeleine McCann május 3-án tűnt el szülei Praia de Luzban bérelt apartmanjából. A szülők, amíg vacsorázni voltak egy közeli étteremben, magára hagyták hároméves lányukat és két testvérét; ők vették észre, hogy a gyereknek nyoma veszett.

A rendőrség szeptemberben a szülőket, Kate és Gerry McCannt nevezte meg az ügy hivatalos gyanúsítottainak.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×