eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Ha a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, mindenki el lesz borzadva"

Újabb hátborzongató részletek derültek ki arról a nagy-britanniai nevelőotthonról, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket. A Jersey szigetén működő intézetből a gyerekeket gazdag pedofiloknak a jachtjukra kölcsönözték ki egy-egy napra.

Szexrabszolgaként gazdag pedofil üzletembereknek kölcsönözték ki annak a nagy-britanniai nevelőintézetnek a lakóit, amelyről kiderült, hogy ott évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.

A gyerekeket jachtokra szállították, és azt mondták nekik, hogy ez is a kezelés része. A valóságban azonban bántalmazták a kiskorúakat, és fajtalankodtak velük a vagyonos üzletemberek a luxushajókon - állítja egy brit lap.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás szerint a gyerekekkel ilyenkor egy napig azt tehettek a pedofilok, amit csak akartak.

"Többen is beszámoltak a jachtokon történtekről. Ez a szál a nyomozás egyik fontos részét képezi, és ha a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, mindenki el lesz borzadva" - fogalmazott a lap forrása.

A munkásoknak kellett elégetniük a csontokat

A News of the World című lap munkatársai azt is megtudták, hogy a Jersey szigetén lévő nevelőotthon felújítását végző munkásokat arra utasították, égessenek el mindent emberi csontot, amelyre rábukkannak.

Közben újabb vérnyomokat találtak az épület alagsorában lévő, már befalazott zárkákban. A mintákat laboratóriumokban vizsgálják, hogy meg lehessen állapítani a származásukat.

Jersey szigetén külön parlament és kormány működik, amely le akarta állítani az ügyben nyomozó rendőrt, Lenny Harpert, arra hivatkozva, hogy túl sok részletet megoszt a sajtóval, ám a rendőrkapitány ehhez nem járult hozzá.

A Haute de la Garenne, amikor 1850-ben megnyitották, még kizárólag fiúkat fogadott, a XX. század elejétől azonban már lányokat is gondoztak ott.

A gyermekbántalmazásra utaló bizonyítékokat találhatták meg február végén azok a rendőrök, akik kutyákkal és radarberendezések segítségével kutatták át az épületet és környékét.

A gyermekotthonban történteket tavaly novemberben kezdte vizsgálni a hatóság, akkor az ezzel kapcsolatos felhívás közzététele után több mint 140 ember vállalkozott arra, hogy elmesélje, mi történt vele, amíg ott lakott. Az ügynek eddig több mint negyven gyanúsítottja van.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×