eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

Miért lesznek öngyilkosok a 35 alatti férfiak?

Bár mindenkinek személyes oka van arra, ha öngyilkosságot követ el, az adatok mégis azt mutatják: ha 35 év alatti férfi az illető, nagyobb esélye van erre, mint másoknak. Legalábbis Nagy-Britanniában.

Nagy-Britanniában érdekes adatra lettek figyelmesek a szakemberek: az öngyilkosságot elkövetők között a legnagyobb arányt - az összes haláleset csaknem háromnegyedét -, a 35 év alatti férfiak képviselnek.

A 15 és 34 év közötti férfiak körében a második leggyakoribb halálok az öngyilkosság, ezt csak a közlekedési baleset előzi meg. Évente csaknem 900, a korosztályhoz tartozó férfi végez magával.

Az adatok szerint 1970 és 1998 között megkétszereződött az öngyilkosságot elkövető férfiak száma a szigetországban.

Egy kutatás szerint ráadásul az elkövetőknek alig 20 százaléka kér segítséget a tettét megelőzően. A férfiak ugyanis már gyermekkorukban azt sajátítják el, hogy érzéseikről, fájdalmaikról, problémáikról nem beszélhetnek, így hiába érzik kilátástalannak az életüket, nem próbálják külső segítséggel megoldani problémáikat.

A brit szociális szakemberek azt is kimutatták, hogy a fiúk viselkedését már gyermekkorban is jelentősen befolyásolja, hogy tudnak-e nyíltan beszélni az érzéseikről. Már az iskolában is több probléma van azokkal, akiknél nem alakul ki az ilyen jellegű kommunikáció.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×