eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mégsem lesz szobra a legendás menedzsernek?

Az eredeti tervekkel ellentétben elképzelhető, hogy nem állítanak szobrot Liverpoolban Brian Epsteinnek. Az elképzelést ugyanis élesen kritizálta a Beatles legendás menedzserének egyik közeli barátja, mondván: Brian Epstein a Beatles sikerében él tovább, nincs szüksége szoborra.

Nem aratott osztatlant sikert az az elképzelés, mely szerint szobrot állítanának a Beatles legendás menedzserének szülővárosában, Liverpoolban. A terv egyik legelszántabb ellenzője Brian Epstein egyik közeli barátja, Rex Makin.

Az ügyvédként dolgozó férfi szerint nem szerencsés a helyi önkormányzat szerdán elfogadott terve, mely szerint szobrot állítanának minden idők talán legnagyobb hatású zenekara menedzserének.

Rex Makin éveken keresztül Brian Epstein szomszédja volt, a menedzser 1967-es, váratlan halála után segített temetése megszervezésében. A férfi úgy véli, a The Beatles zenéje garantálja néhai barátja emlékének fennmaradását, ehhez pedig nincsen szükség emlékműre.

"Szerintem az ötlet butaság. Nem hiszek az ilyen emlékművekben. Brian Beatlesszel közös munkássága él, semmilyen szoborra nincsen szüksége" - nyilatkozta a férfi.

"Õ sem akart volna emlékművet magának, a családja sem szerette volna. Brian nagyon visszahúzódó személyiség volt. Az az ember érzése, mintha egyesek szeretnének valamilyen divathullámot meglovagolni" - kritizálta a döntést Rex Makin.

Brian Epstein 1967. augusztus 27-én hunyt el altató túladagolásban, mindössze 32 évesen. Hírnevét a The Beatles felkarolásával és sikerrel vitelével alapozta meg, ám a gombafejűeken kívül más előadókat (Gerry and The Pacemakers, Billy J. Kramer with The Dakotas, The Fourmost és Cilla Black) is istápolt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×